Vad kostar ett nytt tak?

Att byta tak är en betydande investering och kostnaden för en takrenovering eller ett takbyte påverkas av flera faktorer. För att få en tydlig uppfattning om kostnaderna är det viktigt att förstå vilka faktorerna är och hur mycket de påverkar det slutliga priset.

 

 

 

Vad påverkar priset och hur mycket kostar ett takbyte?

Det är många faktorer som spelar in när man gör en offert för ett tak. Det är också därför vi alltid kommer hem till dig och gör en kostnadsfri takkontroll av ditt befintliga tak innan vi ger dig det slutliga priset. Saker som kan spela in när vi gör vår bedömning är.

 

Takets skick

Krävs ett takbyte eller räcker det med en renovering av taket?

 

Storlek och konstruktion

Har taket vinklar, lutningar eller utbyggnader kan det påverka slutpriset

 

Materialval

Olika material har olika kostnader. Vill du ha ett tak med plåt eller tegelpannor?

 

Total- eller delentreprenad

Valet av entreprenad påverkar både priset och ditt ansvar i projektet

 

Rot-avdraget

Har du rätt till Rot-avdrag? Det kan göra stor skillnad på slutpriset

Vad ska du tänka på när du väljer takläggare?

När du ska göra ett takbyte, är det viktigt att man aldrig tar första bästa företag. Vi rekommenderar att du som kund tar följande saker i beaktning när du ska välja takleverantör:

Renommé

Renommé

Ju fler som kan intyga att en takleverantör har ett gott anseende desto bättre. Du får alltid en större trygghet i att anlita en firma som redan har tusentals nöjda kunder än om du anlitar en firma som är helt okänd.

Kostnad

Kostnad

En offert är ett prisförslag, och många företag väljer att lägga en låg offert. Då kan det tillkomma kostnader som du inte hade räknat med. Vi på Vesivek kan dock garantera att sagt pris gäller!

Effektivitet

Effektivitet

I kontakt med en takleverantör är det viktigt att få klargjort huruvida man kan bo kvar i huset under arbetets gång och det ska alltid finnas ett datum då arbetet beräknas vara färdigt. Ju snabbare du får ditt nya tak, desto bättre.

Garantier

Garantier

Läs alltid igenom vilka garantier din takleverantör lämnar. Det gäller både för utfört arbete och materialgarantier. Du ska ha ditt nya tak i minst 30 år och då ska du kunna lita på det.

Vi är stolta över vår höga kundnöjdhet

Det viktigaste för oss som företag är nöjda kunder. Detta får vi genom att utföra vårt arbete med kvalitet och vi är väldigt stolta att varje år sedan vi drog igång i Sverige blivit ett rekommenderat företag på Reco.se.

VD Jani Jylha

Det viktigaste för oss är nöjda kunder

- "Jag var helt i chock!"
- "Det gick fort som sjutton"
-”Taket var borta efter 45 minuter”
-"Det var ingen tveksamhet kring valet!"

VIDEO: Vesivek VårtTak-Takkontroll

Kontakta oss idag – du får ett nytt, snyggt tak på en vecka!

Får vi bjuda på vår expertis om takrenovering helt gratis? Slå en signal till Taklinjen så får du svar på dina frågor direkt. Våra takexperter är redo att ta ditt samtal, så ring oss nu på 010-146 11 99.

Kom ihåg – hos oss får du inte bara ett nytt, snyggt tak i hög kvalitet. Du får också fler garantier än hos någon annan. Och inte nog med det. Du kommer också märka att våra priser är mycket konkurrenskraftiga. Så ring oss nu när du har det i tankarna! Du har allt att vinna och inget att förlora på att prata med oss.

Välkommen till Vesivek!