- "Jag var helt i chock!"

Henrik Wikström

1994 var ett händelserikt år. Sveriges fotbollslandslag med Brolin, Dahlin och Ravelli lyckades med bragden att mot alla odds ta sig till en semifinal i VM, vilket till slut ledde till en bronsmedalj. Peter Forsberg presenterade sig för världspubliken, och Tommy Salo sprattelräddade straffen som gav oss OS-guld i hockey. För Henrik Wikström innebar detta bragdtyngda år även en stor omställning – flyttlasset från Norrland bar av till Västerås.

– Jag flyttade hit och trivdes direkt. Sen flyttade jag runt i olika lägenheter överallt här i hela Västerås innan vi för femton år sedan hittade huset. Vi fastnade liksom för huset och det lugna området, berättar Henrik.

Huset i Västerås behövde ett nytt tak

För några år sedan började många i området byta tak, och Henrik visste att det var dags för nytt tak även för dem. De tittade runt lite på olika företag och hur priserna låg, men avvaktade. Det var först under en hundpromenad några år senare som Henrik återigen kom in i takbytarstämning.

Snabbt takbyte lockade och som av en slump ringde Vesivek på dörren

– Jag har en gångväg jag brukar gå med vår hund och jag såg att de höll på att riva ett tak längre ned på gatan. Senare samma dag gick jag samma vända igen och såg då att taket var helt bytt. ”Herregud” tänkte jag ”sådär fort vill vi också att det ska gå”. Så när jag kom hem berättade jag för min fru om vad jag sett och precis då ringde det på dörren. Det var säljaren på Vesivek som gick runt och pratade i grannskapet. Vi tog en kaffe och han berättade om hur de jobbar, sen gick han upp på taket och mätte och inspekterade. Sen sa vi mer eller mindre kör med en gång.

Effektivt, prydligt takbyte på bara några dagar

Trots att alla tider var spikade, att säljaren hade förklarat hur arbetet skulle gå till och att Henrik själv hade sett hur fort det hade gått under hundpromenaden, blev processen lite av en överraskning för Henrik.

– Jag åkte till jobbet på morgonen dagen det var bestämt att de skulle starta. Frun ringde mig lite senare och berättade att de hade satt igång. Sen när jag kom hem och tänkte att jag skulle koka kaffe till allihop så var taket redan lagt. Jag var helt i chock! Det syntes inte ens att de hade varit där när de åkte därifrån sen. De städade kontinuerligt och höll efter, och de var överallt! De sopade, krattade, plockade och blåste rent allt med en maskin.

Många i grannskapet har anlitat Vesivek

Efter att Vesivek var klara hos Henrik har han sett dem fler gånger i området, vilket han inte tycker är konstigt.

– Jag vet att några fler grannar har anlitat Vesivek efter mig. Man känner igen både skyltarna och grabbarna som jobbar. Och det förstår jag med tanke på hur fort det går och hur bra det blir. Jag kan i efterhand säga att vi är hur nöjda som helst med allt!