Vi byter eternittak

Planerar du en renovering av ditt eternittak?

Eftersom Eternit innehåller asbest krävs speciella tillstånd av Arbetsmiljöverket för att sanera eternittak. Eternittak måste hanteras med stor försiktighet. Därför ska du alltid anlita en takexpert för takbyte när det gäller eternittak.

Vi sanerar och ersätter ditt eternittak med plåttak eller takplattor.

Vi renoverar och byter ut hälsovådliga eternittak

Tak av Eternit är tillverkat av ett asbestcement som betår av ca 90% cement och 10% asbest. Asbest är hälsovådligt och innehåller ämnen som är cancerframkallande och skall hanteras med stor försiktighet. För att företag skall få sanera tak innehållande asbest krävs särskilda tillstånd av Arbetsmiljöverket med en rad föreskrifter och krav. Vi på VESIVEK är ett av få takläggningsföretag som arbetar med asbest och eternitsanering.

Vi renoverar tak av eternit inom området markerat på kartan nedan.

Vesivek säkerställer att tillstånd finns för rivning och hantering av tak med eternit

Vesivek säkerställer att tillstånd finns för rivning och hantering av tak med eternit

Vesiveks partner har erforderliga tillstånd och stor erfarenhet av att riva och sanera tak med eternit. Personal testas och utbildas enligt gällande regler.

Korrekt hantering och utrustning vid rivning

Korrekt hantering och utrustning vid rivning

Vi arbete med asbest krävs särskild skyddsutrustning och metodik. När Vesivek renoverar ett eternittak har vår rivningspartner rätt utbildning och material för ändamålet.

Avfall tas hand om på rätt sätt

Avfall tas hand om på rätt sätt

Vesiveks partner för rivning av eternit säkerställer och dokumenterar allt avfall som innehåller eternit och transporterar det till en godkänd avfallsanläggning.

kostnad byta tak
Vesivek område

Vi finns här!

Vårt unika koncept kräver en viss närhet till våra depåer som vi i dagsläget har i Bålsta, Uppsala & Flen. I dagsläget utför vi takrenoveringar i hela Mälardalen och Södermanland. 

Kontakta oss

Vi har helhetslösningen för byte av ditt eternittak

 

Sanerar

Vi är en av få aktörer i takläggningbranschen som kan sanera ditt tak från eventuell asbest.

 

Hanterar

Vi uppfyller arbetsmiljöverkets krav och regleringar för hantering av hälsovådligt material.

 

Ersätter

Vi ersätter ditt eternittak med ett säkert och högkvalitativt plåt- eller panntak.

 

Transporterar

Vi transporterar avfallet till en avfallsanläggning anpassad för hantering av asbestmaterial.

Vi hjälper dig med ditt eternittak!

Gör som många andra, välj oss som din takleverantör

Välj en takleverantör som har erfarenhet av eternit och asbest för ditt takbyte

Det är alltid viktigt att känna sig trygg med den takleverantör du väljer för en renovering eller ett takbyte. När det kommer till att hantera ett tak med eternit som innehåller asbest är det ännu viktigare att din takleverantör är professionell och har god erfarenhet.

Var noggrann med att kontrollera så att din takleverantör har de tillstånd från Arbetsmiljöverket som krävs och att de har inarbetade rutiner för att på ett säkert sätt sanera, hantera och avlägsna det rivna materialet.

Vi är experter på tak

Vi är experter på tak

Vi har en gedigen erfarenhet av takbyte och takrenoveringar. Med över 50 000 takrenoveringar i ryggen har vi arbetat fram en effektiv, säker och snabb arbetsprocess.

VårtTak takkontroll™

VårtTak takkontroll™

Vi erbjuder kostnadsfria takkontroller som utförs enligt vår egen framtagna modell. Du får en grundlig genomgång av taket och ett skriftligt underlag efter slutförd kontroll.

Hög kvalitet och långa garantier

Hög kvalitet och långa garantier

Vi har några av marknadens mest förmånliga garantier. 10 års montagegaranti och upp till 50 års produktgaranti. Vi arbetar endast med högkvalitativa och hållbara produkter, mestadels från egen produktion.

97% i kundnöjdhet

97% i kundnöjdhet

Vi strävar hela tiden efter att överträffa våra kunders förväntningar. Mer än 1000 omdömen på RECO med ett snittbetyg 4.8/5.0 är ett kvitto på att vårt hårda jobb. Vi siktar högt, vi vill vara branschens mest rekommenderade företag.

VIDEO: Här kan du se hur Vesivek renoverar tak med asbest..

Ta första steget mot ditt nya tak genom att ringa Taklinjen