Takläggning med marknadens bästa garantier

Effektiv, trygg takläggning med garanti

Vår process säkerställer både effektivitet och högsta kvalitet i takläggningen. Vi erbjuder marknadens bästa garantier. Vi har tillräckligt med montörer och takläggare på våra projekt. På så sätt vet vi att vi kan hålla de utlovade tidsplaner och att du som kund inte behöver störas av renoveringsarbetet längre än nödvändigt.

Nio av tio av våra takläggningsprojekt och takrenoveringar genomförs på endast två till fyra arbetsdagar!

Marknadens mest generösa garantier

Vi strävar efter maximal kundnöjdhet vid varje takläggning och jobbar därför med långa garantier för utfört arbete och material.

10-års montagegaranti

10-års montagegaranti

Vi garanterar att arbetet är korrekt utfört. Skulle det visa sig att vi brustit i detta så innebär vår montagegaranti att vi återställer eventuella följdskador. Helt utan kostnad.

Garanti på takplåt

Garanti på takplåt

Vesivek lämnar 20 års funktionsgaranti för takplåt, inklusive garanti för färgbeständighet i ytskikt, samt material- och produktionsfel. 50 års garanti gäller för genomrostning.

Takpannor av betong

Takpannor av betong

Garanti gäller för ursprungliga produktionsfel på betongtakpannor och avser frostbeständighet, vattentäthet och brotthållfasthet samt omfattar slutanvändare eller den som övertagit ägandet av taket.

Garanti på underlagstak

Garanti på underlagstak

BMI garanterar underlagets täthet i 30 år från installationstillfället.

kostnad byta tak
Vesivek område

Takläggning i Uppsala län, Stockholms län, Västmanland och Södermanland

Vårt unika koncept kräver en viss närhet till våra depåer som vi i dagsläget har i Bålsta, Uppsala och Flen. I dagsläget utför vi takläggning i hela Mälardalen och Södermanland.

Kostnadsfri kontroll

Beställ ditt nya tak av en erfaren takläggare

Svenskt tak av hög kvalitet

Svenskt tak av hög kvalitet

All vår takplåt tillverkas utan mellanhänder i vår egen fabrik. Vesivek anänder stal frăn SSAB av högsta kvalitet med GreenCoat Pural Satin. SSAB har 40 ars erfarenhet av staltillverkning
för det nordiska klimatet. Takplät med GreenCoat Pural Satin-färg är 100% ätervinningsbart och därför ett klokt miljöval. Den egna produktionen gör också att vi kan hålla nere både pris och leveranstider samt att vi har en bättre kvalitetskontroll.

Våra takpannor kommer från Benders. Ett svenskt familjeföretag som under lång tid levererat takpannor och takprodukter av mycket hög kvalitet.

Betalning efter utfört arbete

Betalning efter utfört arbete

Hos oss får du alltid ett fast pris innan uppdraget påbörjas. Vi ger dig alltid ett skriftligt avtal. Våra takexperter hjälper dig planera och hitta den mest kostnadseffektiva lösningen för din takrenovering.

Självklart ordnar vi med smidig finansiering om du så önskar i samarbete med Svea Bank.

Inga förskottsbetalningar – Betala när jobbet är klart!

Lång garanti, inga konstigheter!

Lång garanti, inga konstigheter!

Vi ger alltid 10 års garanti på våra monteringsarbeten. Dessutom får du också upp till 50 års materialgaranti.

Vår garantipraxis är glasklar och innehåller inga otydligheter. Skulle du mot förmodan få ett problem med ditt nya tak, kontakta oss så hittar vi en lösning på ditt problem. Självklart och enkelt.

Ta första steget mot ditt nya tak genom att ringa Taklinjen

Hur går takläggningen till?

Takkontroll av takexpert

Takkontroll av takexpert

Vår takexpert besöker dig för en kostnadsfri besiktning av ditt nuvarande tak. Du får en ordentlig genomgång där experten undersöker hela konstruktionen vilket inkluderar både beläggning, ventilation och övriga delar av taket. Eventuella skador och problem noteras och ligger till grund för rekommendationer för till tak.

Alla våra experter har lång erfarenhet och vet vilka faktorer som ska beaktas så att du som kund får en korrekt bedömning av skicket på ditt tak.

Planering & offert

Planering & offert

Utifrån besiktningen skapar våra takexperter ett renoveringsförslag. Detta förslag ligger sedan till grund för ett vår offert, som alltid är till fast pris. I vårt förslag inkluderar vi allt som kommer att behövas för ditt tak; ny beläggning, taksäkerhetsprodukter, takkonstruktion och vattenavrinningssystem.

Vårt fasta pris garanterar att du inte får en obehaglig överraskning när fakturan kommer.

Takrenoveringen utförs

Takrenoveringen utförs

När du beställer din takrenovering kommer vi överens om lämplig tid för byggstart. När vårt renoveringsteam kommer har det med sig allt som behövs för att utföra jobbet och vi ser också till att arbetet genomförs säkert under hela projektet. Efter utfört arbete ser vi till att allt överblivet material transporteras bort och eventuellt avfall återvinns.

De allra flesta renoveringarna utförs på 2-4 arbetsdagar, allt för att du som kund ska få en minimal störning.

Fakturering

Fakturering

Vi fakturerar arbetet först då jobbet är utfört. Du har möjlighet att via våra finansieringslösningar ordna avbetalning av takläggningen. De delar av jobbet som rör monteringsarbetet ingår i ROT-avdraget.

När jobbet är utför gör vi en egen kontroll och skickar ut ditt garantibevis.

Vad kostar en takläggning?
Läs om pris och vad som påverkar kostnad för takläggning här.

VIDEO: Jarmo har fått nog av takamatörer

När är det dags att byta tak?
Det enkla svaret är: I god tid!

Ett tak har en viss förväntad livslängd, vilket kan förkortas avsevärt om taket inte underhålls på ett bra sätt. Visste du till exempel att många försäkringsbolag nekar ersättning om taket rasar in eller får läckage på grund att du underlåtit att sköta det?

 

Takets livslängd

Ett normalt tak har en förväntad livslängd på mellan 30 till 40 år förutsatt att du har skött om det under tiden. Med skötsel menas att man kontrollerar det med jämna mellanrum så det inte finns läckor, avlägsnar mossbildning och har koll på den allmänna statusen på taket.

Har ditt tak inte renoverats på 30 år eller mer rekommenderar vi att du tar kontakt med av våra takexperter som kan komma och kontrollera taket åt dig.

 

Kontrollera taket regelbundet

Ditt hustak bör kontrolleras minst en gång per år, gärna två. En gång på våren och en gång på hösten. Höstkontrollen inkluderar även att du avlägsnar löv och mossa från takrännor och pannor för att vinterns kyla inte ska spräcka sönder ditt tak. Vårens kontroll är för att se till att det inte blivit sprickor på grund av kyla eller snö.

Gör man dessa kontroller så upptäcker man problem tidigt och kan få hjälp att åtgärda dem snabbt. Tyvärr har läckage ofta funnits länge innan det börjar droppa in i huset och det uppmärksammas av husägaren.

Det är hög tid för takläggning om:

  • Taket är över 30 år gammalt
  • Det finns sprickor i taket
  • Du känner unken luft
  • Taket läcker
  • Underlagstak saknas
Det är hög tid för takläggning om: