Amir fick nytt tak med effektiva och prisvärda solceller

Vit villa med solceller på svart tak. Grön häck i förgrunden och blå himmel med slöjmoln i bakgrunden

 

Solceller låg högt på Amirs önskelista men med ett tak på 28 år krävdes åtgärder för en mer långsiktig lösning. Med ett förmånligt paketpris på nytt plåttak och solcellsanläggning tog Amir direkt beslutet att vi på Vesivek skulle få göra jobbet.

– Min investering i solceller hade inte kunnat gå smidigare. Jag fick omedelbart förtroende för Vesivek och för deras kloka bedömning av mitt tak. Idag har jag ett splitternytt tak med solceller i drift, förklarar Amir.

Amir fick nytt tak med effektiva och prisvärda solceller


Året är 2022 och Amir blir i uppringd av en säljare på Vesivek som upplyser om att vi utför takarbeten i hans bostadsområde. Ifall han var intresserad. Ett par månader senare tar Amir in offerter som ett första steg mot ett nytt tak. Amir kontaktar oss på Vesivek för att höra mer om vad vi kan erbjuda. När Amir får reda på att vi även  installerar solceller så gick det fort.

Vit villa med solceller på svart tak. Grön häck i förgrunden och blå himmel med slöjmoln i bakgrunden

Långsiktig solcellsinvestering kräver bra tak

– Jag hade tänkt på solpaneler ganska länge. Självklart för att sänka hushållets elkostnader men även för att höja värdet på fastigheten genom att ansluta framtidens teknik. I dialog med Vesivek blev det uppenbart för mig att det för att tänka framåt krävs att man även tänker långsiktigt, förklarar Amir.

Vesivek kommer först över för en kostnadsfri takkontroll där man undersöker takets skick. Säljaren var tydlig med att de inte monterar solpaneler på åldrade tak utan att en hållbar investering i solceller kräver ett bra tak. Vi på Vesivek erbjuder därmed en bra rabatt och ett paketpris på hela jobbet. Då taket är av typen kinahatt. Det vill säga inte har samma vinkel hela vägen, presenterade vi dessutom en genomtänkt plan för placering av solpaneler för att utnyttja den sluttande takytan på bästa sätt.

Solceller i drift inom en månad

Amir behövde inte heller vänta med takbyte till våren utan det bokades in direkt, redan i mars. När Vesivek dök upp på utsatt tid undrade Amir om det inte snöade för mycket för att byta tak.

– Men nej, jag fick svaret att idag plockar vi ner ditt tak och därefter behöver vi bara en snöfri dag för att få ditt nya plåttak på plats. En vecka senare var både tak och solceller på plats och redan 1 april var min solcellsanläggning i drift. Jag måste säga att jag var förvånad över hur snabbt det gick, säger Amir.

Efter ett halvårs solcellsdrift har Amirs elkostnader sänkts med 60 % jämfört med föregående år. Och enligt den kalkyl Vesivek levererade innan installation så ska solcellsanläggningen vara återinvesterad på 6 år. Taket – ja det sitter som berget!

– Det har varit ett extremt blåsigt halvår med ganska kraftiga vindar men allt sitter rejält på plats. Jag är självklart mycket nöjd med arbetet och hur väl allt har fungerat, konstaterar Amir.

Tack vare att Amirs solcellsanläggning installerades på ett nytt Vesivek-tak har han dessutom kompletta garantier för takmaterial, takmontering, infästning av/och solcellspaneler samt växelriktare. Och dessutom 25 års effektgaranti.

Vit villa med solceller på svart tak. Grön häck i förgrunden och blå himmel med slöjmoln i bakgrunden

Förtroende för Vesiveks solcellskompetens

Amir har fortfarande kontakt med Vesiveks projektledare, och när det dyker upp tekniska frågor så vänder han sig till direkt till honom.

– Senaste var faktiskt när jag skulle installera en laddbox till bilen, då jag fick goda råd kring vilken laddprodukt som är optimal för min solcellsanläggning.

Prisvärda solceller installerade av Vesiveks pålitliga montörer

En leverantör som finns kvar även när jobbet är klart är helt ovärderligt, menar Amir. Han påpekar att det skapades en bra relation redan från början då han fick oberoende kloka insikter kring taket från Vesiveks representant.
–  Jag känner att vi litar på varandra. Vi hade en gemensam målbild för mitt tak, men där Vesivek satt på den djupa kunskapen jag behövde. Jag var tydlig med att jag läst på men kanske inte hade all tillräcklig information. Många konsumenter saknar nog den djupa kunskapen om solceller och då blir valet av leverantör desto viktigare. Jag litade helt enkelt på Vesivek, något som jag inte behövt ångra.

På frågan om Amir rekommenderar Vesivek till andra så svarar han tveklöst ja

Mitt tak- och solcellsprojekt gick väldigt bra utan vare sig komplikationer eller diskussioner. Ett extra plus är Vesiveks hantering när en radonfläkt gick sönder i samband med att nya taket kom på plats. Det är oklart hur och vems ansvar det är men min projektledare sa direkt att ”byt den och skicka faktura”, det var snyggt. Jag känner överhuvudtaget stor respekt för att Vesivek bara installerar solceller på sina egna tak. Det tycker jag är att ta ansvar och att värna om sina kunder, avslutar Amir.

Går du i solcellstankar?

Så här kan du finansiera din solcellsinvestering