- "Pris och kvalitet avgjorde valet av solcellsinstallatör"

Svarta solceller på panntak, stor ljusgrå verande med utemöbler och parasoll

För en tid sedan började Rickard gå i tankarna att installera solceller på det tak som vi på Vesivek renoverade åt honom och hans familj för cirka två år sedan. Solcellsbranschen växer och allt fler väljer att investera i det hållbara alternativet som genererar grön el.

Eftersom Rickard sedan tidigare är kund hos oss kände han till oss som takmontörer men ännu inte riktigt som solcellsmontörer. Efter rekommendationer från bekanta och några sökningar online konstaterade Rickard att det var oss på Vesivek han skulle kontakta. Även för sin kommande solcellsinvestering.

Svarta solceller på panntak med blå himmel och grön skog i bakgrunden, Vesivek osm solcellsinstallatör

Rickard sökte en seriös solcellsinstallatör

För Rickard kändes det viktigt att företaget är seriöst och förtroendeingivande. Samt att de använder sig av effektiva solceller och kvalitativa installationsmaterial. Att Rickard bor i Bålsta och att Vesivek då blir ett lokalt företag var även ett stort plus.

”Det som skiljde Vesivek från andra solcellsinstallatörer och som till slut fällde avgörandet var pris, snabbhet och kvalitet.”

Möte med säljare ingav förtroende och all information som behövdes 

En säljare besökte familjen i Bålsta. Rickard upplevde vid mötet att de fick all den information de behövde för att känna sig trygga nog att ta beslut om att Vesivek skulle få utföra solcellsinstallationen. Vesivek gjorde en grundlig takkontroll och familjen fick underlag för hur arbetet skulle gå till och vilka material som vi använder oss av.

”Vi ville att vår investering i solpaneler skulle vara energieffektiviserande för vårt hus i framtiden. Och att den såklart skulle sänka elkostnaderna”.

Svarta solceller på panntak, stor ljusgrå verande med utemöbler och parasoll

Tryggt och skönt med en helhetslösning

”Det kändes bra att Vesivek erbjuder montering och installation som en helhetslösning. Jag som kund behöver inte ha kontakt med flera aktörer utan endast en säljare, genom hela processen”. Rickard blev också imponerad av de unika, anpassade infästningslösningarna som vi använder oss av vid montering av solceller på panntak.

Unika infästningsdetaljer i samarbete med Benders 

Vi på Vesivek använder våra unika infästningsdetaljer från Benders för att slippa gröpa ur pannorna för att kunna fästa panelerna på bästa sätt. Vilket annars är en vanlig lösning för att kunna montera panelerna på bästa sätt.

Vi använder oss av Benders Sunlight som håller yt- och tätskikt intakt. På så sätt undviker vi att skapa onödiga öppningar och vägar för fukt och väta att ta sig ner i tätskiktet.

”Jag blev imponerad av infästningsdetaljerna som man använde för att inte skada takbeläggningen och därmed bibehålla garantin på taket.”

Svarta solceller på villatak, närbild på infästningar från Benders

Solcellstak på en dryg vecka

”Att byta taket tog ca tre dagar och två dagar gick åt för solcellsmonteringen, så på fem dagar var allt det synliga klart. Efter ytterligare ett par dagar var även anläggningen kopplad mot nätet. Så sammanlagt lite drygt en vecka för hela processen.” Berättar Rickard, han fortsätter:

”Efter att arbetet var slutfört lämnades tomten ren och snygg och resultatet av solcellsinstallationen blev helt klart över förväntan”. I handen fick Rickard en fullständig dokumentation av arbetet, information om komponenter och installation samt garantier.

Svarta solceller på panntak, stor ljusgrå verande med utemöbler och parasoll

För dig som är på jakt efter din rätta solcellsinstallatör

För dig som går i tankarna att installera solceller rekommenderar Rickard att du tar kontakt med oss på Vesivek. Eftersom vi endast installerar solceller på tak vi själva har renoverat eller i samband med en renovering eller takbyte.

Detta är en säkerhet för dig som kund eftersom livslängd och kvalitet på ditt tak är direkt avgörande för om din solcellsinstallation blir en långsiktig investering eller en kortsiktig, kostsam lösning. I och med att vi på Vesivek endast monterar och installerar på våra egna tak så kan vi försäkra oss och dig om att det blir det förstnämnda.

 

Funderingar kring solceller?

Yleinen