-"Det gick så fort med allting och det blev precis som säljaren sade i vårt första möte"

Familjen Grönqvist

Efter att i många år ha drivit en hästgård, lockade det lugna och ljuva pensionärslivet Hans-Olof och hans fru. Mitt under hettan i den varmaste sommaren i mannaminne tog Hans-Olof och hans sambo sitt pick och pack och flyttade.

– Vi hade ju blivit pensionärer och dottern har flyttat hemifrån, så det blev för stort och för mycket jobb.

Huset de flyttade in i byggdes runt 1980 och taket hade inte bytts sedan dess.

Köpte hus och började med att byta ut taket

– Under den besiktning som gjordes fick taket några anmärkningar, vilket i sig inte är så konstigt eftersom man räknar med en livslängd på ungefär 40 år på den typen av tak, lite beroende på hur det är skött. Pannorna blir våta och utsatta för både höga och låga temperaturer, vilket i längden gör att de spricker och vittrar. Vi hade också lite dåliga erfarenheter från stället där vi bodde innan om vad som händer om man inte håller tätt ovanifrån. Så när det fanns anmärkningar bestämde vi oss att byta ut taket när vi flyttar in, så vi slipper smålaga det hela tiden.

Reklambladet från Vesivek kom i helt rätt tid

Hans-Olof och hans fru hade varit ute en del på nätet och skapat sig en uppfattning om kostnader och annat matnyttigt kring ett takbyte. Som av en slump damp ett reklamblad från Vesivek ned i postlådan samtidigt som de hade bestämt sig för att genomföra renoveringen.

– Det var riktigt bra tajming! Vi kontaktade Vesivek ganska omgående, och fick besök av en av deras säljare som tittade, mätte och berättade om hur arbetet genomförs. Kort därefter fick de hem en offert.

Tydlig information om takbytet och totalentreprenad lockade

– Säljaren berättade exakt hur dom jobbar och vad de skulle göra, vilket gav oss ett stort förtroende. Det som sedan tilltalade oss mest var totalkonceptet Vesivek erbjuder. Allt ingår. Från byggställningen till städningen efteråt. Det finns inget finstilt som gömmer sig på baksidan av något papper. Sen går det ju så fort också.

Dagen då de fick tillgång till huset var den varmaste dagen på hela året, så flytten blev en svettig historia och när allt var klart åkte de till Finland för att vila upp sig. När de kom hem stod byggställningen redan uppställd.

Snabbt, effektivt takbyte på bara några dagar

– På måndagen revs det gamla taket, på tisdagen lades taket och på onsdag förmiddag var det lite finjusteringar och plåtarbeten. Sen togs ställningen bort och allt arbete var egentligen klart på tre dagar. Eftersom taket blir lite högre än tidigare satte de även dit nya vindskivor som de målade. I det där helhetskonceptet vi föll för ingår även att de tar hand om det gamla taket och städar också, och det gjorde dem med bravur. De gick till och med runt med en metalldetektor och plockade upp småspik och skruvar, så när de hade åkt därifrån märktes det inte ens att de hade varit där. Förutom att vi hade ett nytt tak, såklart!

Efter snart ett år i det nya huset känner sig paret Grönkvist väldigt nöjda med både upplevelsen och resultatet av takbytet.

– Det gick så fort med allting och det blev precis som säljaren sade i vårt första möte. Jag passerade ett hus här i trakten där takbytet tog över en månad, och taket låg oskyddat över nätterna. Den biten slapp vi oroa oss över eftersom vi valde Vesivek, och den enda natten vi inte hade något färdigt tak på huset var allt täckt ordentligt med presenning. Det har helt klart varit en genomgående positiv upplevelse.