Att tänka på vid val av takläggare

Vesivek att tänka på vid val av takläggare

Tänk på det här när det är dags att välja takläggare!

Ditt tak är som bekant en av de viktigaste komponenterna på ditt hus. För att taket ska kunna leva upp till de krav som ställs måste takläggningen genomföras professionellt av en kunnig takläggare. Men hur vet du vilken av alla takläggare där ute på marknaden som du ska välja för renovering av just ditt tak?

Viktigt att känna sig trygg med valet av takläggare

En takrenovering eller ett takbyte är en stor investering. För en sådant jobb vill du naturligtvis anställa en professionell firma som inger förtroende. Därför tänkte vi hjälpa dig med några riktlinjer som du kan följa när du letar efter den optimala takläggaren för dig. Så att du kan känna dig lugn och trygg under processens gång! Byta tak

Hur länge har företaget varit verksamt?

Vi rekommenderar att man tar reda på hur länge företaget funnits och hur många tak de har renoverat under tiden de varit verksamma.

Här kan du läsa mer om vår branscherfarenhet

Har takläggarfirman kundomdömen eller tidigare case att visa?

Ett företag kan lätt visa upp en fin fasad utåt via sin hemsida och i sociala medier men kundomdömen går inte att förfina. Leta gärna reda på kundomdömen för din eventuella takläggare och få en ärlig bild om företagets arbete, professionalism och bemötande.

Här kan du läsa vad kunder tycker om vårt arbete

Vad använder sig takläggaren av för material?

Det räcker inte med att du anlitar en takläggare som är expert. För att din takrenovering ska bli en långsiktig investering krävs det också att materialet som används i arbetet är av god kvalitet. Hör efter med din takläggare vilka material som denne använder.

Vi på VESIVEK använder oss av takmaterial från egna fabriker och från Benders

Plåtfabrik

På Vesivek har vi egna fabriker för taksäkerhet och takplåts profilering. Därför kan vi garantera högsta kvalitet i hela tillverkningskedjan och du får ett rejält plåttak du kan lita på.

Vi använder oss också av Benders betongpannor. Bender har varit verksamma sedan 1960 och har försett Sverige med högkvalitativt material sedan dess. Idag är de marknadsledande på betongpannor.

Hur lång tid tar takbytet?

För många kan tidsaspekten vara avgörande vid val av takläggare. Be om att få veta hur lång tid processen kommer att ta. Få det gärna skriftligt så minskar risken att arbetet drar ut på tiden.

Vi på Vesivek färdigställer normalt ditt tak inom 2-4 dagar.

Vad kommer det slutgiltiga priset att bli?

Att inte veta vad det slutgiltiga priset för din takrenovering ska landa på kan vara oerhört stressande. Se till att du får en offert och att det är denna som kommer att gälla för hela arbetet.

Det är inte ovanligt att företag väljer att lägga en lägre offert och har med en del reservationer för tillkommande arbeten. Då kan det tillkomma kostnader som du inte hade räknat med.

Vi på VESIVEK har fast pris

Vesivek har prisgaranti med ett fast pris på avtalen – där allt ingår. Inga tråkiga överraskningar tillkommer på slutfakturan och betalning görs först efter avslutat arbete.

Ingår det några garantier i priset?

Vi förstår alla att offerten med lågt pris lockar, men försök att inte basera ditt val av takläggare på enbart det. Se noggrant över vad exakt som ingår i priset. Innefattar det tex en försäkring? Säkerhet? Ett professionellt och trevligt bemötande? Garanti?

Ibland kan det finnas en anledning till att priset är extra lågt, anledningen till det är ofta att en försäkring eller andra väsentliga delar inte är inräknade. En professionell takläggare ser till att fallskyddsställning för takmontörerna ingår i ditt pris! Vesivek - vår historia

Vi på VESIVEK erbjuder några av marknadens mest generösa garantier

Det är otroligt viktigt att kolla upp vilken typ av garantier takläggaren erbjuder. Garantier ger dig möjlighet att känna dig trygg vid eventuella problem som kan uppstå under takrenoveringen. För att vara helt säker på att försäkringen är giltig kan du be om ett utdrag och ta med det till försäkringsbolaget och få deras bekräftelse.

En försäkring är en trygghet både för dig som kund och för takläggaren, med det sagt rekommenderas en takläggare som har fullgod ansvars- och entreprenadförsäkring.

Vesiveks garantipraxis är glasklar och innehåller inga otydligheter. Vi erbjuder några av marknadens mest generösa garantier som b.l.a. 10 års monteringsgaranti och upp till 50 års materialgarantier.

Använder sig takläggaren av underleverantörer?

En del takläggare kan använda sig av underleverantörer som får genomföra din takrenovering. Det känns alltid tryggare om det företag som du själv kollat upp och valt, genomför arbetet. Om arbete genomförs av en underleverantör finns inte samma garantier för att jobbet blir gjort på samma sätt som den takläggare du valde från början.

Vi på Vesivek erbjuder alltid takrenovering som totalentreprenad för dig som är konsument

Vi använder oss inte av några underleverantörer i takarbetet utan vi genomför renoveringsarbetet själva från start till slut och till stor del med egentillverkat material.

I vilket skick är din tomt när takläggaren har färdigställt projektet?

En punkt att ha med sig när man ska göra sitt val av takläggare är bestämmelser kring hur överblivet material hanteras efter färdigt arbete, lämnas det kvar? Hur ser tomten ut efter takrenoveringen? Lämnas den som den såg ut när arbetet startade?

Vi på Vesivek tar alltid med oss allt överblivet material

Efter arbetet är slutfört tar vi alltid med oss överblivet material och byggavfall för återvinning. Vi lämnar din gård i samma skick som den såg ut när vi påbörjade arbetet.

Hoppas våra tips ska vara till hjälp inför ditt framtida val av takläggare! Har du frågor eller önskar en offert?

Takbyte