- "Vi ville ha ett rejält företag för installation av våra solpaneler"

svarta solpaneler på villatak, solcellskunderna Barbro coh Kari framför sitt hus och bredvid sin pool

När Barbro och Kari upptäckte vatten på byrån i hallen kände de att det var dags för ett nytt tak. Då hade Kari under de senaste åren varit upp på taket själv och gjort mindre reparationer men när detta inträffade för ca 3-4 år sedan kände både Kari och Barbro att de var dags för en riktig renovering av deras betongpannetak och vi på Vesivek fick äran att göra jobbet.

Rekommendationer från bekanta som var nöjda med sina solpaneler

Tidigt under 2023 började tankar om solceller att dyka upp för Barbro och Kari, faktiskt i samband med att bilen skulle lämnas in på service.

På verkstaden stötte de på en gammal kollega till Kari som arbetade sina sista dagar på verkstaden innan han skulle ge sig in i solcellsbranschen för att börja sälja solceller. ”Han hade redan en lista med 29 namn på intressenter och då sa jag: Skriv upp ett trettionde!” berättar Kari.

Firman var hos paret och gjorde en grundlig genomgång av taket, men det tog väldigt lång tid innan offerten kom. När offerten väl kom så ville företaget ha betalt i förväg, så Kari och Barbro kände att de åtminstone ville ta in en offert till.

Drönarbild tagen uppifrån på svarta solpaneler på panntak. I bakgrunden en turkos pool och grön gräsmatta

 

”Vi har en bekant som tidigare anlitat Vesivek och han blev så himla nöjd så det kändes som ett självklart val att kontakta dem.”

”Vi bokade en tid med Vesivek och en mycket trevlig säljare kom ut. Säljaren gick igenom vårt tak mycket noggrant och berättade om solceller. Hur arbetet skulle gå till och vad som kan vara bra att veta och tänka på när man tar in offerter om solcellsinstallation.”

 

”Vi trodde att det skulle bi mycket dyrare”

 

Vesivek stack ut för oss eftersom vi direkt kände oss värdefulla som kunder

Kari och Barbro fick direkt intrycket av att Vesivek kändes rejält och seriöst. ”Till råga på allt så vill vi nämna att Vesivek var här på förmiddagen och pratade om sina solpaneler och på eftermiddagen så hade offerten. Vi skrev på samma dag!”

 

Drönarbild tagen uppifrån på svarta solpaneler på panntak. I bakgrunden en turkos pool och grön gräsmatta

 

”Snabba bud! Det gör att företaget känns rejält och att de tar kunden på allvar”.

 

Att ha i åtanke när solpaneler ska installeras

Det kändes viktigt för Kari och Barbro att det företag som valet för deras solcellsinstallation skulle falla på, skulle kännas redigt. ”Man vill inte anlita ett företag som året efter går i konkurs. Det känns också tryggare med ett företag som inte kräver några förskottsbetalningar.”

”Några grannar till oss anlitade ett företag som målade och städade av deras tak och det dröjde jättelänge innan de faktiskt började installera solcellerna. Så det kändes viktigt för oss att de vi skulle anlita var ett rejält företag”.

Allt gick fort och väldigt smidigt

”De ringde och berättade vilka tider de skulle komma och sen gjorde de faktiskt det också. Vi trodde väl aldrig att vi skulle få solcellerna klara i mitten på mars”.

Barbro fortsätter: ”Allt gick väldigt fort. Från att man monterade ställning till att 6 gubbar var uppe på taket och installerade paneler i snöstorm. När de skulle på lunch fick de tom knyta fast panelerna i väggen så att de inte skulle blåsa omkull.”

svarta solpaneler på villatak

Tydlig offert med slutpris och genuin omtanke för dig som kund

”Det pris vi fick i offerten var priset vi slutligen betalade. Under monteringen av solcellerna kom en av montörerna ner och berättade att det kunde ha råkat skett ett litet misstag vid uträkningen och att det faktiskt skulle få plats med en till solpanel, om vi önskade det. Vi behövde inte betala för någon arbetskostnad för installationen utav denna utan bara för materialet så vi sa såklart ja! Ännu en gång bevis på tydlig kommunikation och ett rejält företag med kunden i fokus.”

”När Vesivek var klara senare samma dag lämnades vår trädgård som den såg ut när de kom hit. Rent och snyggt!”

 

”Resultatet blev bättre än förväntat, allt känns väldigt noggrant gjort!”

 

Kunderna Barbo och Kari leendes framför fin utsikt över vatten från deras tomt

”Efter att våra solpaneler blev färdiga har flera av våra vänner också anlitat Vesivek och är lika nöjda. Mun till mun, helt enkelt. Då har man verkligen lyckats som företag!”

 

Vesivek – ”No problemo och ingen förskottsbetalning!”

Vi är oerhört glada att Babro och Kari tog sig tiden att prata med oss och att vi hann få till en träff innan de åker på höstens resa till Nerja i Spanien. ”Vi hyr alltid boende av samma kvinna där och vi trivs så bra”.

Paret berättar vidare och hittar faktiskt flera likheter mellan Vesivek och deras hyresvärd i Spanien. ”Vad vi än behöver hjälp med eller om något problem dyker upp säger hon: No problemo! och fixar det direkt. Precis som med Vesivek, no problemo! Och ingen av dem ska ha förskottsbetalning heller.” Säger Barbro och skrattar.

Går du i solcellstankar?