Rosita och Sven-Åke Gustafsson

Rosita & Sven-Åke Gustafsson

46 år i samma hus

Sven-Åke och Rosita köpte sitt första hus 1973. Idag – 46 år senare – bor de fortfarande kvar i huset, som genom tiderna har bevittnat mycket – från det unga parets inflyttning till att det idag fylls av tjoande och tjimmande barnbarn. Nu är de båda pensionärer och ”gör som de vill”, som de själva uttrycker det.

Sven-Åke är född i Harbo och har bott i trakten hela sitt liv, så att flyttlasset skulle landa just där var naturligt.

– Det var bara att hänga med, vare sig jag ville eller inte, säger Rosita och skrattar.

Förr eller senare måste taket bytas

Som med allt vi håller kärt kan det ibland behövas lite omsorg för att hålla allt i trim. Kanske speciellt när det kommer till husen vi bor i. Rosita och Sven-Åke har själva renoverat och rustat huset genom åren och har pratat en del om att de förr eller senare skulle bli tvungna att byta tak – vilket är ett stort projekt att ta sig an på egen hand.

Bestämde sig för Vesivek och därefter byttes taket snabbt

De hade tidigare varit i kontakt med en annan byggfirma angående taket, men då ingenting hände och en säljare från Vesivek knackade på bestämde de sig snabbt.

– Ja, han kom förbi och pratade lite tak eftersom han har sina barnbarn här på samma gata. Så vi bestämde oss för Vesivek och sen gick det fort som sjutton, berättar Rosita.

Efter att de bestämt startdatumet gick det av bara farten.

– Rätt som det var stod det en byggställning här, och sen kom det containrar och bilar. Det fullkomligt myllrade här i trädgården. Sedan rev de taket,  satte dit det nya och städade på en och samma dag, och dagen efter kom de hit och fixade rännor och andra plåtdetaljer. Det flöt på som bara den.

Oron för trädgården var obefogad – takbytet skadade inget

Rosita har ett stort intresse för sin trädgård och var lite nervös inför takbytet.

– Jag tänkte vad som skulle bli av alla mina blommor. Det kommer ju aldrig att gå, de kommer ju trampa ned allting här och det kommer inte finnas en blomma kvar. Men allt var kvar, det var helt fantastiskt! De var så försiktiga och städade så noggrant.

Rekommenderade Vesivek för vänner

När takbytet var klart och allt hade lugnat ned sig var Sven-Åke och Rosita så nöjda och positivt överraskade med hela processen att de själva ordnade jobb åt Vesivek.

– Vi var så nöjda med jobbet och att Vesivek hade tålamod när det tog lite tid med ROT-avdraget att vi tipsade en bekant i Tierp om dem, så man kan väl säga att vi fixade lite mer jobb åt dem. Det är ju en stor firma, men att de ändå ställde upp som de gjorde för oss – jag har aldrig varit med om maken, säger Rosita.

Sven-Åkes och Rositas egna barn är sedan länge både vuxna och utflugna, men huset i Harbo har blivit en plats som alltid kommer vara ”hemma” för dem allihop. Nu är det barnbarnens tur att få skapa sina egna speciella minnen i huset – under ett nytt, fräscht och tryggt tak.