Allt du behöver veta om takgarantier

Jonas syren berättar om vesiveks unika takgarantier för takrenovering och takmaterial

Med våra omfattande garantier för takmaterial och tillbehör får du som fastighetsägare ett pålitligt, tryggt tak över lång tid. Vare sig det handlar om takplåtar, betongpannor eller solceller. Vi kan, tack vare kvalitetsprodukter från leverantörer som ligger i absoluta framkanten inom takbranschen, erbjuda garantier för samtliga delar av din takrenovering eller solcellsinstallation.

Utöver det så skiljer sig våra garantier från många andra företags garantier och policys. Våra takgarantier är inte knutna till en specifik köpare utan garantin kopplas till själva fastigheten, vilket ger extra trygghet även om fastigheten byter ägare under garantitiden. För att få en heltäckande uppfattning om Vesiveks generösa takgarantier så kommer Jonas Syrén, administrativ chef, på Vesivek att berätta allt du behöver veta.

Jonas syren berättar om vesiveks unika takgarantier för takrenovering och takmaterial

Vad ingår i era garantier för tak?

”Vi väljer produkter med omsorg från välkända leverantörer. Därför kan vi erbjuda våra kunder några av marknadens mest generösa garantier – det ska vara tryggt att välja Vesivek som din takleverantör.

Vi erbjuder 20 till 25 års garanti på takplåt och 50 år för genomrostning. Vår 25-åriga funktionsgaranti för takplåt innefattar bland annat garanti för färgbeständighet. För ytskiktet och material- och produktionsfel gäller 20 års garanti. Uppstår genomrostning, alltså ett hål eller sprickor skapade av rost till följd av tillverkningsfel eller materialfel,  omfattas takplåten av hela  50 års garanti.

Med underlagstaket och tätskiktet Divoroll Pro har du en produktgaranti för underlagets täthet i 30 år från installationstillfället.

För produktionsfel på dina betongtakpannor som omfattar frostbeständighet, vattentäthet eller brotthållfastheten brister, lämnar Benders en 30 årig produktgaranti i enlighet med sina garantivillkor.

Enligt tillverkarens garantivillkor erbjuder vi 25-30 års garanti på dina solcellspaneler. För produktgarantier för infästning av solceller lämnas 30 år av respektive tillverkare i enlighet med deras garantivillkor. Solpanelerna har en effektgaranti som garanterar 87-90% av maximal effekt under de första 30 åren. I enighet med tillverkarens garantivillkor har du även 10 års garanti för växelriktare i samband med solcellsinstallation.”

Mer om vad som ingår i våra garantier och kompletta garantivillkor hittar du här.

Svarta solceller på villa, klarbli himmel och fin pergola feamförhuset. Grön häck i förgrunden.

 

Innan man beslutar sig för vilken takleverantör man ska anställa så är det god idé att jämföra företagens garantier. Hur skulle du säga att ni skiljer er från andra takföretag?

”Det normala är att garantin tillhör den ursprunglige köparen men i vårt fall kopplas garantierna till den fastighet som är angiven på din faktura från och med genomförande datum. Garantin kan därför smidigt överlåtas. Så skulle du välja att sälja din fastighet under garantitiden så överlåts garantin till den ny ägaren, så länge köparen är en privatperson.

Hur ska man tänka vid val av takleverantör för att känns sig trygg med sin takinvestering?

”Vi har haft ett antal kunder som vänt sig till oss när de fått problem med sina tak och deras leverantör inte längre finns kvar. Det kan handla om att företaget de använt sig av har gått i konkurs eller liknande. För att undvika att gå miste om sina garantier är ett tips att göra ordentlig research innan du väljer din takleverantör. En tumregel att följa för att känna sig trygg med sitt val brukar vara att välja en större leverantör som funnits på marknaden under en längre tid.”

Hur fungerar processen för att nyttja produktgaranti och montagegaranti om det skulle uppstå problem med taket? 

”Lika viktigt som att ha trygga garantier är det att vi som företag har en nära kommunikation med våra kunder och är lätta att få tag på. Både under arbetet men även efter att vi färdigställt ditt tak.

Du gör en felanmälan till Vesivek om felet via e-post, info@vesivek.se, eller ringer taklinjen 0200-217 200.  Ange vad som du anser vara fel med en kort beskrivning och skicka gärna med bilder om du har sådana. Tänk på att för att garantier skall gälla måste du anmäla felet senast en månad efter du upptäckte felet (eller borde ha upptäckt det).”

Vad gör ni för att säkerställa att era takgarantier är hållbara och följs upp? 

”Vi har löpande genomgångar med våra leverantörer och är drivande i att få dem att hela tiden ligga i framkant vad gäller garantiers omfattning och giltighetstid.”

Vad gör Vesivek unikt när det kommer till kundnöjdhet utöver trygga takgarantier?

”Jag tror att vår målsättning om branschens mest nöjda kunder genomsyrar hela vårt bolag. Både vad gäller service, kvalitet och garantier. Det ska kännas tryggt att anlita Vesivek som sin takleverantör.”

 

Vi har över 1000+ omdömen på RECO.SE som vi är väldigt stolta över.

 

 

Är det någon fråga du fortfarande inte fått svar på? Tveka inte att höra av dig så besvarar vi dina funderingar gällande tak och takgarantier.

KONTAKTA TAKLINJEN

 

 

 

Artiklar Solpaneler Takbyte