Lär känna Risto - Takexpert

Berätta lite om dig själv

Jag är född i Sverige men har finska rötter. Jag har starka band till Finland och bodde mycket där när jag växte upp. Idag är jag en glad fembarnspappa som spenderar mycket tid med min familj. Jag älskar också att laga mat, både med dem och ensam. Jag gillar också att följa olika matprogram på TV och hade jag inte älskat mitt jobb så mycket hade jag nog kunnat tänka mig en framtid som kock.

Hur hamnade du på Vesivek?

Jag jobbade hos en konkurrent till Vesivek tidigare och träffade vår VD, Jani. Det han berättade om framtidsplanerna och hur de jobbade på TakExpress gjorde att jag blev nyfiken. Jag var faktiskt lite skeptisk till arbetsmetoden till en början. Jag har ju erfarenhet inom branschen och visste ju att ett takbyte egentligen inte ska gå så pass snabbt. Jag fick följa med på ett projekt där de gjorde hela taket på två dagar och jag blev helt såld på modellen. Jag började jobba på Vesivek direkt!

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Mycket av mitt jobb går ut på att träffa potentiella kunder och erbjuda vår hjälp. Om vi kan visa på ett bra sätt hur vår process fungerar så blir de flesta intresserade. Vi jobbar hårt och vi jobbar snabbt utan att för
den delen tulla på kvalitet – och det är mitt jobb att förmedla detta till kunderna på bäst sätt. Jag utför också en hel del besiktningar och det jag gillar mest är att ingen dag är den andra lik. Man har stor frihet och får träffa otroligt många människor där varje möte är unikt.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det är mötet mellan mig och de människor jag träffar. Jag möter otroligt många människor och de har alla en egen bakgrund och en egen historia. Det är ju också våra kunder som är våra absolut bästa reklampelare. Är
de nöjda så får vi fler kunder genom rekommendationer och vitsord. Relationen mellan mig och våra kunder är något jag sätter stort värde på.