Lär känna Per - Takexpert

GOLF, TENNIS & HUSPYSSEL – DET HÄR ÄR PER

Berätta lite om dig själv

Ja, vem är Per? Jag bor i Uppsala med min fru Christina. Vårt hus är något jag trivs med att både bo i och greja med, sköta om och un- derhålla. Min fritid ägnar jag olika former av sporter, jag har åkt mycket skidor och även spelat tennis. Nu för tiden blir det dock mest golf som är en sport man antingen älskar eller hatar. Personligen älskar jag det och spelar så ofta jag hinner, och har bland annat spelat på St: Andrews två gånger. Två vuxna barn nns det också, och i sommar ser både jag och min fru fram emot att bli mormor och morfar för första gången.

Hur hamnade du på Vesivek?

Det var egentligen en ren tillfällighet. Jag såg en annons på nätet som jag tyckte ver- kade intressant. Jag skickade in en ansökan och sedan gick det rasande snabbt och jag blev anställd här. Jag kommer från en bakgr- und inom försäljning. Har jobbat som säljare, försäljningschef och har också drivit ett eget företag. Jag har även provat på rollen som VD så jag har många strängar på min lyra och er- farenhet från många olika roller.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Det nns inga vanliga arbetsdagar eftersom ingen dag är lik en annan! Och det är ju det som gör jobbet så stimulerande. I stora drag handlar det om att besöka kunder där jag utför ärliga besiktningar av deras tak. De kunskaper vi besitter är inget vi missbrukar, är taket dåligt säger jag det och ger dem en noggrann beskrivning av vad som måste åt- gärdas, och är taket i bra skick så säger jag det. Kunden får alltid gott om tid att ställa frågor. Vi har stor frihet på jobbet, och med det kommer också ett stort ansvar.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Jag är en extremt social person och det jag ser fram emot mest varje dag är kundmöten. Interaktionen mellan mig som säljare och kunden, och att kunna ge svar på frågor är något som jag tycker om. Jag sätter ett stort värde på att en a är ska kännas bra för båda parter och känner mig glad när jag kan läm- na en nöjd kund.

Tre snabba:

Plåttak eller takpannor? – Ett snyggt plåttak
Hund eller katt? – Katt.
Badsemester eller skidsemester? – Golfsemester!